Duivelse stoofpot

Benodigdheden
 
50 gram boter
500 gram varkensvlees (poulet)
1 bakje champignons
3 uien
teentje knoflook
1 theelepel sambal
spaans pepertje
1 zakje nasikruiden
5 eetlepels ketjap manis
5 eetlepels tomaten ketchup
1 eetlepel pindakaas
3 eetlepels bruine suiker
2 kopjes water
allesbinder
zout en peper naar smaak

bereidingswijze:
vlees in blokjes snijden en aanbraden.
uien in stukjes snijden en in een andere pan fruiten met knoflook en sambal, daarna bij het vlees doen.
spaans pepertje fijn snijden en meebakken.  champignons in plakjes snijden en ook meebakken.
zakje nasikruiden toevoegen. 15 min laten bruinen.
dan ketjap manis, tomaten ketchup en pindakaas erbij doen.
als laatste de bruine suiker en eventueel een kopje water toevoegen.
deksel schuin op de pan en 1 uur laten sudderen.
af en toe een scheutje water toevoegen.
op smaak brengen met zout en peper of een bouillonblokje erover kruimelen.
voor het opdienen eventueel binden met de allesbinder.

smakelijk eten