Selderij kerrie ragout met rijst en gemengde sla†

IngrediŽnten voor 4 personen (2 volwassen en 2 kinderen)

300 gram knolselderij 300 gram bleekselderij
1 bosje bladselderij 0,5 rode paprika
3 stuks grote uien 2 teentjes knoflook
5 dl melk (halfvol) 2 theelepeltjes kerrie poeder
1 eetlepel bloem 2 takjes tijm
1 pond ( Surinaamse rijst) (uit een 4,5 kg pak) 3 eetlepels gesneden bieslook
50 gram rozijnen 1 pak gemengde sla
2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel azijn

peper en zout
olie

Werkwijze:
- Snijd de knolselderij en de bleekselderij in blokjes, maak de uien schoon en snipper deze
- Snijd de paprika in kleien blokjes
- Roerbak de gesneden ui in olie en voeg kerriepoeder toe
- Voeg de gesneden groenten toe
- Strooi en roer de bloem door het mengsel
- Voeg de melk en de takjes tijm bij de groenten en laat dit geheel 20 minuten garen
- Kook de rijst en voeg op het laatste moment de rozijnen en de bieslook toe
- Maak de sla aan met de mayonaise en de azijn en verse kruiden