SPINAZIETAART MET ZALM.

BENODIGDHEDEN
5 plakjes bladerdeeg.
450 gr. Diepvries spinazie.
1 Ui.
1 Gele paprika.
1 Eetlepel olie.
1 Blikje roze zalm.
1 bekertje zure room. (125 ml.)
3 Eieren.
Peper, zout en nootmuskaat.
Beetje boter om in te vetten.
1 Eetlepel paneermeel.
75 gr. Geraspte kaas.(jong belegen)
                -------------------------------------
BEREIDEN
Laat het bladerdeeg ontdooien. Spinazie ontdooien en uit laten lekken. Paprika en ui in kleine stukjes snijden.
Verhit de olie en fruit de ui goudgeel. Laat de zalm uitlekken, verwijder de graat en vel.  Verdeel de vis in stukjes en schep het met de ui door de spinazie. Klop een ei door de zure room en voeg de rest van de eieren en de paprika toe.
Breng op smaak met peper zout en nootmuskaat.  Leg de blaadjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met wat bloem bestoven aanrecht uit tot een cirkel van ongeveer 30 cm. Bekleed de taartvorm met het deeg en snijd de overhangende randjes af. Prik de bodem met een vork in en strooi er paneermeel over.
Verdeel het spinaziemengsel over de bodem en schenk het eimengsel er over. Bestrooi met de kaas en bak de taart in een voorverwarmde oven van 175 graden in c.a. 20 min. goudbruin en gaar.

SMAKELIJK.