PITTIG VARKENSVLEES MET ANANAS
á
BENODIGDHEDEN.
400 gr. Magere hamlappen.
1 Theelepel cayennepeper.
1 Grote ui.
1 Rode paprika.
1 Groene paprika.
250 gr. Champignons.
1 Dunne prei.
1 Blikje ananasstukjes
1 dl. Milde chilisaus.
2 Eetlepels ketjap.
1 Eetlepel ma´zena.
Ż Theelepel gemberpoeder.
2 eetlepels olie.
Beetje zout.
BEREIDING
Snijd het vlees  in smalle reepjes en bestrooi die met zout
en cayennepeper.
Pel en snipper de ui, maak de paprika schoon en snijd ze in stukjes.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Maak de prei schoon en snijd het witte en lichtgroene in dunne ringetjes.
Laat de ananas uitlekken boven een kommetje.
Roer een sausje van de chilisaus , ketjap , ma´zena , gember en 3 eetlepels van het ananassap.
Verhit de olie in een wok en roerbak de reepjes vlees rondom bruin.
Voeg de ui  , paprika en champignons toe en roerbak alles nog c.a. 4 minuten.
Roer het sausje erdoor en breng het geheel en breng het geheel aan de kook.
Roer de prei ringetjes en de ananasstukjes door het gerecht en laat het geheel door en door heet worden.
Lekker met rijst.