ZUURKOOLSCHOTEL MET YOGHURT         
 
BENODIGHEDEN
50 gr. Boter of margarine.
150 gr. Gerookte magere spekblokjes.
3 Uien.
1 Rode paprika.
250 gr. Kippenpoulet.
3 Theelepels paprika poeder.
2 Eetlepels tomatenpuree.
2 dl. Yoghurt.
1 Eetlepel bloem.
1½ Theelepel tijm.
Vers gemalen zwarte peper.
500 gr. Zuurkool.
600 gr. Aardappelschijfjes.
75 gr. Geraspte kaas.
                -------------------------------
BEREIDING
In een braadpan 25 gr. boter verhitten.
Spekblokjes zachtjes uitbakken, intussen ui pellen en snipperen. Paprika in stukjes snijden.
Ui, paprika en kipblokjes aan spek toevoegen en ca. 5 min al omscheppend meebakken.
Achtereenvolgens paprikapoeder, tomatenpuree, yoghurt, bloem en tijm er door roeren. Veel zwarte peper erboven malen. Zuurkool met twee vorken uit elkaar halen en door yoghurt mengsel scheppen.
Ovenschotel invetten (1½ L.) de helft van het zuurkool-mengsel er in scheppen, bedekken met de helft van de aardappelschijfjes en 25 gr. geraspte kaas erover strooi­en.
Rest van zuurkool­mengsel erover verdelen, afdekken met de rest van de aardappelschijfjes,daarna de kaas erover strooien.          
Oven voorverwarmen op 200 graden. In midden van oven zuurkoolschotel in ca. 40 min.  goudbruin en gaar laten worden.

SUCCES.