Ovenschotel van scholfilet met basilicum
BENODIGDHEDEN
1 Rode paprika. 500 gr. Scholfilet.
500 gr. Prei. 1 Eetlepel olie.
½ dl. Droge witte wijn. 1 Spaanse rode peper.
2 Theelepels maïzena. 500 gr. Aardappel schijfjes.
3 Theelepels viskruiden. 3 eetlepels geraspte kaas.
1 Zakje verse basilicum. 1 Bekertje crème fraiche.
Zout Lage ovenschotel (ca. 2 .L) ½ eetlepel olie om in te vetten
VOORBEREIDEN
Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Prei schoonmaken en in ringetjes snijden. in (braadpan) olie verhitten.
Paprika en prei al roerend omscheppen ca. 5 min. bakken. intussen schaal invetten.
In kom wijn, maizena en viskruiden door elkaar roeren. Boven andere kom ¾ van basilicum blaadjes fijn knippen creme fraise door basilicum roeren. paprika-preimengsel over bodem van schaal verdelen, wijnmengsel erover verdelen. Scholfilet erop leggen en bestooien met zout.
Creme fraise-basilicummengsel over scholfilet uitstrijken Peper wassen,zaadjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.
Stukjes peper over scholfilet verdelen.
Scholfilet afdekken met aardappelschijfjes. kaas erover strooien.
Tot gebruik in de koelkast zetten.
----------------------------------
Oven voorverwarmen op 200 graden.
In midden van oven schotel onafgedekt in ca.30 minuten bruin en gaar laten worden.
Rest van basilicum blaadjes erboven fijnknippen.
EET SMAKELIJK.