SATE SAUS             
 
BENODIGDHEDEN
3/8 L. Water.
2 Volle eetlepels pindakaas, (de goedkoopste).
2 Eetlepels ketjap manis.
Een scheutje azijn.
1 Theelepel boemboe sate.
1 Theelepel knoflook poeder.
1 Theelepel sambal oelek.
2 Eetlepels suiker.
Beetje peper en zout, (is niet noodzakelijk).
½ Theelepel laos.
    BEREIDING
De hierboven genoemde ingrediënten allemaal in een pannetje doen en aan de kook brengen.
Vervolgens al roerend aan de kook brengen.
Daarna 2 a 3 min. door laten koken.
Begin bij het klaar maken met een houten lepel te roeren op de bodem van de pan tot de pindasaus helemaal klaar is om aanbranden te voorkomen.
Is de saus te dun dan binden met maïzena of sauzenbinder.
SMAKELIJK ETEN.