kip met kersen in croissantdeeg.

Benodigdheden:
400 gr. Kipfilet
3 bolletjes gember
1 pot kersen zonder pit
2 el olie
1 bekertje zure room
1 blikje croissantdeeg 230 gr
Zakje kerriesaus
1 tl sambal oelek
3 tl kappertjes
1 teentje knoflook
Zout peper
150 gr. Geraspte kaas

Bereiden:
Kip in stukjes snijden. Gember in kleine stukjes snijden. In zeef kersen laten uitlekken.
In koekenpan olie verhitten en de kip in 5 min goudbruin bakken. Af en toe omscheppen. Toevoegen kersen, zure room, kerriesauspoeder, sambal, kappertjes en gember. Knoflook erboven uitpersen. Door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 200 gr. Lange ronde ovenschotel van 22 cm invetten. Croissantdeeg in driehoeken verdelen. Ovenschotel bekleden met deegpunten van driehoeken, naar midden laten wijzen. Kip-kersen mengsel over deeg verdelen. Met overhangend deeg bedekken. Kaas erover strooien. Op rooster in het midden van de oven zetten. Schotel in 20 min. Goudbruin bakken.
Lekker met gemengde salade.
Smakelijk eten.