Pittige kip met knapperige Taugé


Benodigdheden:
400 gr kipfilet
3 uien
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 kopje drinkbouillon (tuinkruiden)
2 el azijn
9 el ketjap
4 el ketchup
6 el bruin basterdsuiker
1 el sambal
4 el pindakaas
300 gr. Taugé
Bereiden:
Snijd het kipfilet in blokjes. Snipper de uien. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de kipblokjes al omscheppend goudbruin en gaar. Neem de kip uit de pan en fruit in het achtergebleven bakvet de uien aan. Per er de tenen knoflook boven uit en voeg de drinkbouillon toe. Voeg de azijn, ketjap en ketchup toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de basterdsuiker, sambal en pindakaas toe en roer alles toto een saus. Voeg de kipblokjes toe aan de saus en warm het geheel goed door. Voeg tenslotte de taugé toe en warm dit kort mee zodat de groente nog lekker knapperig blijft.
Lekker met gekookte rijst, atjar en kroepoek.
Smakelijk eten.