Zalmtaart met Brie


Benodigdheden:
5 plakjes diepvriesbladerdeeg
400 gr broccoli
200 gr kerstomaatjes
150 gr (magere) brie
250 gr gerookte zalmsnippers
100 gr geraspte belegen kaas
2 tl paprikapoeder, versgemalen zwarte peper, boter om in te vetten, ovenschaal van 24 cm
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 225 ?c. Laat de plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooien zoals op het pak staat. Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de roosjes in 1 a 2 minuten beetgaar in kokend water met zout. Spoel ze direct om doorgaren te voorkomen en laat ze uitlekken in een vergiet. Halveer de kerstomaatjes en schep met een theelepel het vocht en de zaadjes ui de helften. Snijd de brie in blokjes. Vet de ovenschaal in met boter en bekleed de bodem en de randen met bladerdeeg (snijd de plakjes hiervoor zonodig bij). Verdeel de zalmsnippers en vervolgens de tomaatjes, de broccoliroosjes en blokjes brie over de bodem. Bestrooi deze vulling ten slotte met de geraspte kaas, het paprikapoeder en de peper naar smaak (zout is niet nodig, omdat de zalmsnippers zout genoeg zijn). Bak de taart in het midden van de oven gaar in 20-25 min.
Lekker met een salade.

Smakelijk eten.