Tortelloni met Spinaziesaus

Benodigdheden:
1 ui
2 bosuitjes
150 gram gorgonzola (of andere blauwe kaas)
250 gram champignons
3 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 pakje diepvriesspinazie (450 grams deelblokjes)
400 gram verse tortelloni
150 gram geraspte kaas (bij voorkeur Pecorino)
1 pakje kookroom (room culinair van Campina)
4 el pijnboompitten
2 el pesto (Italiaanse basilicum saus, potje of vers uit het koelvak)
eventueel blaadjes basilicum ter garnering.
Bereiden:
Snipper de ui en snijd de bosuitjes in ringen. Verdeel de gorgonzola in stukjes. Snijd de champignons in kwarten of helften. Bak in 1 el olijfolie de ui en de helft van de bosuiringetjes zacht en pers er het knoflook boven uit. Voeg de spinazieblokjes toe en laat ze, onder af en toe roeren, op laag vuur smelten. Bak intussen, in de rest van de olijfolie, de champignons tot het meeste vocht verdampt is. Neem ze uit de pan en houdt ze apart tot verder gebruik. Kook de tortelloni gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg de kazen toe aan de spinaziesaus en laat ze al roerend smelten. Voeg de kookroom, de pesto, zout en peper toe en laat de saus even pruttelen. Voeg ten slotte de champignons toe en warm ze mee in de saus. Bestrooi met pijnappelpitjes en de rest van de bosuitjes. Garneer eventueel met blaadjes basilicum. Lekker met een tomatensalade en stokbrood met kruidenboter
Smakelijk eten.