Feestelijke Likeur - Tiramisu


Nagerecht voor 4-6 personen
Benodigdheden:
175 gram bitterkoekjes
2 dl amandellikeur
8 halve perziken (blik) in plakjes
2 ½ dl slagroom
125 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
Kaneel
500 gram mascarpone (verwar mascarpone niet met magor!)
15 gram amandelsnippers
15 gram geschaafde bittere chocolade
Poedersuiker
Bereiden:
Koekjes in schaal met doorsnede van 20 cm leggen. 1 ½ dl likeur erover schenken. Perziken erop leggen. Slagroom stijfkloppen met suiker en ½ dl likeur Mascarpone met ½ tl kaneel en vanillesuiker mengen. Slagroom door mengsel spatelen. (het mengsel wordt luchtiger met twee stijfgeklopte eiwitten). Over perziken verdelen. In droge koekenpan amandelsnippers roosteren. Tiramisu bestrooien met amandelen, chocolade, kaneel en poedersuiker. In koelkast 4 uur laten opstijven.
Bereiding ca 30 min.
Opstijftijd minstens 4 uur
Smakelijk eten.