Zalmfilet met Teriyaki - komkommersaus.


Benodigdheden: (voor 1 persoon)
3 eetlepels teriyaki marinade (flesje 150 ml, blue dragon)
2 eetlepels roerbakolie
100 gr. zalmfilet
½ eetlepel sesamzaadjes
1 snackkomkommer
125 gr. mihoen

Bereiden
:
Grill ca. 5 minuten voorverwarmen op hoogste stand. In pan ruim water aan de kook brengen. In kommetje teriyaki-marinade en 1 eetlepel roerbakolie door elkaar roeren.
Zalmfilet hiermee aan beide zijden bestrijken en op bakplaat leggen. Sesamzaadjes erover strooien.
Komkommers wassen, in kleine blokjes snijden en door rest van teriyaki-sausje scheppen. Mihoen in kokend water leggen en van vuur af ca. 4 minuten laten wellen.
Zalmfilet ca. 5 cm onder hete grill schuiven en in ca. 4 minuten bijna gaar roosteren.
In wok 1 eetlepel olie verhitten en mihoen al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Op bord scheppen.
Zalmfilet op mihoen leggen en komkommer met sausje ernaast scheppen.
Bereiden in ca. 15 minuten