Slibtongfilets met sinaasappelsaus  

ingredienten: voor 4 personen
 
bloem
1 ei
150 gram grof wit paneermeel
3 sinaasappels
3 kardemomzaadjes
8 slibtongetjes
olie (om in te frituren)
zout
keukenpapier

bereidingswijze:
Doe de bloem, ei en paneermeel in 3 diepe borden. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Meng de rasp door het paneermeel. Haal de slibtongfilets eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het sinaasappelpaneermeel.
Pers de sinaasappels uit en doe het sap met de kardemomzaadjes in een pannetje. Kook het in tot een siroop.
Verhit de olie en frituur de slibtongfilets goudbruin, laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout.
Serveer de slibtongfilets met de sinaasappelsaus, paksoi uit de wok en garneer met gefrituurde rijstvermicelli.