Kalkoen schotel

Benodigdheden:
4 kalkoenschnitzels
1 eetlepel verse geraspte gemberwortel
1 eetlepel honing
2 eetlepels ketjap
3 eetlepels citroensap
2 eetlepels sherry
2 eetlepels ananassap uit blikje
Olie
250 gram snelkokende witte rijst
500 gram sperziebonen
1 ui
1 fijn gesnipperd lente-uitje
1 flesje kerrie - ananassaus
Bereiding:
Marineer de kalkoen met een marinade van:
Gember, honing, ketjap, citroensap, sherry, ananassap en zout.
Kalkoenschnitzels in de marinade leggen en laten intrekken.
Rijst koken en tot lauw laten afkoelen.
Sperziebonen in water met zout 10 minuten laten koken
In een andere pan de gesnipperde ui fruiten in een eetlepel boter.
Uitgelekte boontjes toevoegen en kort mee fruiten.
Afblussen met citroensap en op smaak brengen met zout en vers gemalen peper.
In een koekenpan de olie verhitten en de uitgelekte kalkoenfilets rondom bruin bakken.
Indien nodig blussen met een scheutje water.
Het vlees uit de pan nemen, rijst ineen koekenpan al omscheppend heet laten worden.
Garneren met een lente-uitje, kerrie - ananassaus erbij geven.
Smakelijk eten.