ROERBAKGROENTE MET KRUIDENKAAS     
 

BENODIGDHEDEN
5 Plakjes bladerdeeg. 1 Kleine courgette.
1 Rode paprika. 1 Groene paprika.
1 Kleine prei. 2 Eetlepels olie.
Zout en versgemalen peper. 150 gr. kruidekaas.
3 Eieren.        1/8 L. Slagroom.
½ Theelepel gedroogde dragon. 250 gr. Gehakt half om half.

VOORBEREIDEN
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een licht met bloem bestrooid werkvlak uit tot een ronde lap met een doorsnee van 30 cm.  Bekleed de ingevette vorm met het deeg, en druk het in de rand van de vorm stevig aan en snijd het teveel aan deeg weg. Zet de met deeg beklede vorm in de koelkast.  Snijd de courgette en de paprika`s in blokjes en de prei in halve ringetjes. Verhit de olie in een koekenpan, roerbak de groenten kort, strooi er wat zout en peper over.  Laat de groenten uitlekken en iets afkoelen.
Snijd intussen de kaas in blokjes. Bak in een andere pan het gehakt rul.
Meng de groenten en gehakt door elkaar.

BEREIDEN
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Klop de eieren met slagroom en de dragon los.
Verdeel de groenten met gehakt over de bladerdeeg bodem.
Daarover de kaas blokjes verdelen.
Giet er het eimengsel over. Zet de taart in het midden van de oven en schakel de oventemperatuur terug naar 180 graden. Laat de taart in 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin bakken.
Serveer warm of lauwwarm.