ZUURKOOLSCHOTEL PIKANTE         
 
BENODIGDHEDEN
1 Kg aardappelen.
500 gr. Zuurkool.
1 Groene paprika.
1 Rode peper.
1 Grote ui.
2 Eetlepels boter.
400 gr. Gehakt.
1 Pot aardappel anders.{ pikant }
100 gr. Gerookte spekblokjes                                       

BEREIDING
Schil de aardappelen was ze en snijd ze in dunne plakjes.
Aardappelschijfjes 2 min. koken.
Laat de zuurkool uitlekken. Paprika wassen zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden.
Pepers wassen zaadlijsten verwijderen en de pepers in kleine stukjes snijden.
Pel de uien, snijd ze fijn. Verhit de boter in een koekenpan.
Fruit de uien in ca. 3 min. lichtbruin. Bak de spekblokjes even mee.
Voeg het gehakt toe en bak het in ca. 5 min. rul en lichtbruin.  Meng de pepers door de zuurkool en schep het in een ovenschaal van 2.5 L. inhoud.
Verdeel hierover het gehaktmengsel.
Verdeel de aardappelschijfjes over het gehakt, Strooi hierover de paprikastukjes.
Schenk de aardappel anders erover. Bak de schotel in ca. 45 min.  midden in de oven gaar en goudbruin.
oven temperatuur 220 graden.

SMAKELIJK ETEN