HONGAARSE GOULASH 

BENODIGDHEDEN
3 Uien.
750 gr. Mager soepvlees
50 gr. Ontbijtspek in blokjes.
50 gr. Boter of margarine.
2 Teentjes knoflook.
1˝ Eetlepel milde paprikapoeder .
1 lepel pikante paprika­poeder.
1 Volle theelepel karwijzaad.
1 Theelepel marjolein.
1 Vleesbouillon tablet.
1 Rode paprika.
1 Groene paprika.
4 Grote aardappels, (500 gr.)
2 dl. Gezeefde tomaten.
Zout en peper.
BEREIDING
Uien pellen en snipperen. Runderlapjes in blokjes snijden.
In braadpan spekblokjes zachtjes uitbakken.Boter toevoegen en verhitten, ui ca. 3 min. fruiten.
Knoflook pellen en er boven uitpersen. Milde en pikante paprikapoeder er door roeren, en heel even meebakken.
TOEVOEGEN Blokjes vlees, karwijzaad, marjolein, ˝ L. water en bouillontablet.
Aan de kook brengen en met het deksel schuin op de pan vlees ca. 2 uur zachtjes stoven.
Intussen paprika`s schoonmaken en in stukjes snijden.
Aardappels schillen en in blokjes snijden.  Aan goulash aardappelblokjes, paprikastukjes en gezeefde tomaten toevoegen.
In nog ca. ˝ uur zachtjes gaarstoven. Op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met een gemengde salade en eventueel met rijst.

SMAKELIJK.