KIPFILET IN ZOETZURE GEMBER SAUS         
BENODIGDHEDEN
3 Eetlepels olie.
750 Gr.Kipfilet.
6 Gemberbolletjes.
1 Blik fruitcocktail, (gewicht 850 gr.netto).
½ dl. Azijn.
1 pak gezeefde tomaten.
2 Eetlepels bruine suiker.
3 Eetlepels ketjap manis
½ eetlepel sambal oelek.
zout peper.
                ----------------------------
BEREIDING
Verhit de olie in een grote braadpan en bak de in stukjes gesneden kipfilet rondom bruin.
Vang een ½ dl. gembersiroop op in een maatbeker.
Snijd de gemberbolletjes fijn.
Giet de fruit cocktail af.
Vang 2 dl. op in een maatbeker.
Roer de azijn en gembersiroop door dit vocht met de gezeefde tomaten, basterdsuiker, ketjap en sambal door het bakvet.
Voeg de gember en fruitcocktail toe.
Breng de saus aan de kook en voeg het kipfilet toe.
Op smaak brengen met peper en zout.
In ongeveer 30 min. gaar sudderen.
SUCCES.