BABI PANGANG

BENODIGHEDEN
500 Gr. varkensvlees, (lapjes).
2 Kleine of 1 groot blikje tomatenpuree.
3 eetlepels tomatenketchup.
1 theelepel knoflookpoeder.
1 Theelepel sambal oelek.
5 Eetlepels ketjap manis.
1 Kopje suiker.
½ kopje azijn.
1 Potje Chinese groente, (atjar).
1 Pak rijst. (400 gr.)

Vlees in marinade leggen, (1 à 1½ uur), van 3 eetlepels ketjap manis iets knoflookpoeder en een paar druppels citroensap.
Eerst bakken of grillen daarna in reepjes snijden.


SAUS
Tomatenpuree-ketjap-ketchup-suiker-azijn-knoflook-in pan doen, onder voortdurend roeren aan de kook brengen. Daarna ½ L. water toevoegen, weer koken en binden met maïzena of zelfbinder.
Groenten uit laten lekken, op schaal verdelen.
Vlees erop verdelen. De saus erover gieten.

SMAKELIJK.