Exotische kipstoofschotel             


Benodigdheden:
400 gr kipfilet
1 kleine courgette
2 uien
1 klein blikje ananas op sap
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
½ Tl paprikapoeder
½ Tl kerriepoeder
1 ½ dl warme kippenbouillon (blokje)
125 ml crème fraîche
Olijfolie, zout en peper
50 gr cashewnoten
1 hand gewelde gele rozijnen  
Bereiden:
 Snijd het kipfilet en de courgette in blokjes. Snijd de uien in dunne ringen. Laat de ananas uitlekken en snijd de ringen in stukjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de kipblokjes op hoog vuur in ± 3 min. Voeg de courgette, uien, de uitgeperste teentjes knoflook, paprikapoeder, kerriepoeder en zout en peper toe. Roerbak alles ± 2 min. Voeg de kippenbouillon toe en laat het gerecht ± 25 min stoven. Roer voor het serveren de crème fraîche door het stoofpotje en voeg de stukjes ananas, noten en rozijnen toe.
Smakelijk eten.